Verbouw & Renovatie

foto Nwe Hilversumseweg Het verbouwen en/of renoveren van woningen en (bedrijfs)panden behoort tot de specialisaties van Hopman projectmanagement. Wij begeleiden verbouwingen en renovaties van zowel woningen, winkels, bedrijfsgebouwen, kerken en scholen. Iedere verbouwing is een project op zich. Groot of klein, dakkapel of bedrijfsgebouw, wij zijn van alle markten thuis.

Geen bouwproject is hetzelfde. De eigenaar of huurder wil zijn of haar pand het liefst zo snel mogelijk weer kunnen bewonen of gebruiken, maar wel nadat het geheel naar wens verbouwd is. Verbouwingen kosten tijd, maar als het aan ons ligt niet meer dan strikt noodzakelijk. Ons projectmanagement is daarop afgestemd.

Mogelijkheden benutten, onmogelijkheden onderkennen.

Bij verbouw en renovatie komt vaak veel vakmanschap kijken. Onze projectmanagers hebben veel verstand van constructies en (oude) bouwmaterialen. Zij weten vaak wat kan, of wat juist niet kan. In overleg met de aannemer, constructeur en/of archtiect wordt bekeken of de wensen van de opdrachtgever uit te voeren zijn. Het kan zijn dat bijvoorbeeld constructieve bouwdelen deels of in zijn geheel aangepast of vervangen moeten worden. Ook hierin zijn wij gespecialiseerd.

Heel veel kleine zaken samen vormen één verbouwing.

Bij een bouwproject spelen, naast de bouwkundige aspecten, een groot aantal ogenschijnlijk kleine zaken een rol. U wilt dat de overlast die u heeft van de (ver)bouwingswerkzaamheden tot een minimum beperkt wordt. Ook met omwonenden wordt rekening gehouden. Daarop is de planning van de werkzaamheden afgestemd. Overleg met alle betrokken partijen en duidelijke communicatie leidt tot een optimaal eindresultaat, waarbij uw vragen en/of veranderingen tijdens de verbouwing ook financieel goed afgekaderd en besproken worden om aan het einde van de werkzaamheden niet voor verrassingen te komen te staan. Voor dit soort zaken is de verantwoordelijke projectmanager die uw verbouwing begeleid de aangewezen persoon. Hij is uw rechtstreekse aanspreekpunt.