Bouwgarant

Bouwgarant_zorgeloos_verbouwen[0][1]Zorgeloos verbouwen door de VerBOUWgarantie

Hoera! Het besluit is gevallen: u gaat (ver)bouwen. Maar nu? Hoe voorkomt u dat uw droom een drama wordt? Het doemscenario van een failliete aannemer schiet misschien al snel door uw hoofd. En wat te denken van tochtige kieren in een half gerealiseerde aanbouw of volle emmers onder een druppend dak? Als verbouwer in spé doet u er goed aan om te beginnen met een gedegen plan. Met een doordachte aanpak wordt groot leed voorkomen.

Uit handen geven

Een huis verbouwen gaat niet zomaar even tussen neus en lippen door. Meestal gaan er heel wat overwegingen aan vooraf. Avondvullende gesprekken aan de keukentafel, rekensommetjes, het in grote lijnen schetsen van de plannen. Daarna komt vaak het moment dat deskundige hulp gewenst is. Het zelf uitvoeren van een verbouwing is immers niet voor velen onder ons weggelegd. Kiest u de aannemer op zijn mooie blauwe ogen of gaat u liever voor zekerheid? U kunt uw verbouwing gerust uit handen geven aan een BouwGarant-aannemer. Dan weet u zeker dat u in zee gaat met een gekwalificeerde vakman met aantoonbare ervaring.

Bouwgarant, inbouwen van zekerheid

Er is niets mooiers dan uw plannen te bespreken met een vakman die precies begrijpt wat u bedoelt. Maar om teleurstellingen en misverstanden te voorkomen zet uw BouwGarant-aannemer altijd alle afspraken duidelijk op papier. Van de offerte tot en met de oplevering. Geen verrassingen dus en dat is wel zo prettig. Door het hanteren van de betalingsregeling van BouwGarant betaalt u bovendien geen grote bedragen vooruit. Want de vergoedingen gaan gelijk op met de voortgang van de bouw en u ontvangt pas een factuur als er resultaat is. Beloning naar prestatie dus.

Extra gerust met de VerBOUWgarantie

Toch kan er iets mis gaan. Verbouwen is nu eenmaal mensenwerk. Maar voor een relatief klein bedrag kunt u eenvoudig de financiële risico’s van een verbouwing beperken. Met de VerBOUWgarantie bent u er namelijk van verzekerd dat het werk altijd wordt afgebouwd. Ook als uw aannemer failliet gaat.

Daarnaast bent u beschermd tegen andere risico’s van verbouwen. Komen er bijvoorbeeld binnen 6 maanden na de oplevering verborgen verbreken aan het licht? Dan worden deze hersteld. Voor constructieve gebreken geldt een termijn van 18 maanden na de oplevering.

Om de premie hoeft u het niet te laten. Bij een verbouwingsbudget van € 40.000 bedraagt de premie voor de VerBOUWgarantie € 60 (0,15%). Het is ook mogelijk om de VerBOUWgarantie af te sluiten bij nieuwbouwprojecten. In dat geval betaalt u 0,3% van de aanneemsom. Bij nieuwbouw met een budget van € 200.000 betaalt u een premie van € 600.

Wel dient u in beide gevallen te werken met een aannemer van BouwGarant. Ook is het van groot belang dat u de betalingsregeling van BouwGarant hanteert. In combinatie met deze betalingsregeling biedt de VerBOUWgarantie voldoende bescherming.

Zorgeloos verbouwen is dus makkelijker dan u dacht! Meer weten over de VerBOUWgarantie en de betalingsregeling?

Kijk voor meer informatie op: www.bouwgarant.nl